Proteiinijauhe on helppo vaihtoehto urheilijalle

Jokainen urheilija tietää, ettei hyvän, tasapainoisen, ravitsevan ja terveellisen ruokavalion ylläpitäminen ole ollenkaan helppoa tai yksinkertaista. Urheilumaailman huipulla olevat urheilijat ja muut ammatikseen urheilevat noudattavat toisinaan niin tiukkaa ammattilaisten laatimaa ruokavaliota, että ruoka-aineet täytyy mitata grammoittain oikean annostuksen saamiseksi – tämä on tärkeää varsinkin monien lajien kisakaudella, kun kisaajan on oltava tikissä ja huippukunnossa jatkuvasti mutta kuitenkin saatava tarpeeksi energiaa jaksaakseen.

Jokainen laji on erilainen ja ennen kaikkea jokainen urheilija on erilainen. Olit sitten hyöhenenkevyt ballerina tai härkämäisen vahva painonnostaja, ketterääkin ketterämpi korkeushyppääjä tai jämpti kuulantyöntäjä, pitää yksi seikka varmasti paikkansa kohdallasi – rakastat urheilua ja teet sitä rakkaudesta omaan lajiisi. Olit sitten höntsäharrastelijajoukkueessa pelaaja tai ammattitason peluri, olet varmasti harrastuksesi aikana oppinut yhtä sun toista, toiset asiat ehkäpä jopa kantapään kautta. Yksi suurimmista oppimisen paikoista on monelle ollut ravinto ja ravitsemukseen liittyvät asiat, jotka näyttelevät urheilussa suurempaa roolia kuin uskotkaan. Juuri siksi moni helppoa elämää vaaliva urheilija vannookin proteiinijauheiden nimeen.

Mitä hyötyä proteiinijauheista on?

Jokainen tietää, että hyvän,ravitsevan ja tasapainoisen aterian valmistaminen kotona saattaa hyvinkin viedä jopa pari tuntia. Ei liene tarpeellista mainita, että läheskään jokaisella urheilijalla ei ole aikaa suorittaa tällaista toimenpidettä 2-3 kertaa päivässä, sillä se myös syö aikaa tärkeimmäiltä eli itse urheilulta. Tämän lisäksi moni urheilija on nälkäinen heti treenisuorituksen päätteeksi, jolloin ei yksinkertaisesti ole aikaa eikä halua lähteä kokkailemaan pitkän kaavan kautta ja kiusaus ahtoa suuhun kaikki vastaantulevat ruoaksi identifioitavat aineet on suuri. Juuri tällaisten tilanteiden varalta moni onkin alkanut vannomaan proteiinijauheiden nimeen – nämä kaikki tarvittavat ravintoaineet sisältävät jauheet ovat valmiita nautittavaksi sekunneissa. Sekoita vain ohjeen suosittama määrä jauhetta veteen tai maitoon, sekoita ja nauti. Helppoa! Kuvittele – sama ravintosisältö kuin annoksellisessa ruokaa, helposti nestemäisessä muodossa.

Proteiinijauheet ovat urheilijan pelastus

Tiukalla ruokavaliolla oleva urheilija saattaa joskus yllättyä siitä, että keho lähtee vastareaktioon eikä mikään ruoka enää maistukaan. Siinä missä kokonaista ruokalautasellista voi olla hankala pakottaa kurkusta alas, ovat maistuvat ja monessa eri maussa saatavilla olevat proteiinipirtelöt monen urheilijan pelastus, sillä nämä nestemäiset ja nopeasti valmistettavat herkut maistuvat aina. Terveellinen ruokailu ei ole koskaan ollut helpompaa, ja juuri siksi moni urheilija korvaakin päivästään joitakin aterioita proteiinijauheilla tai käyttää niitä osana tasapainoista ruokavaliota tukemaan tarpeellisten ravintoaineiden riittävää saantia.

Proteiinijauheen haittapuolet

Proteiinijauheet eivät missään nimessä ole vaarallisia, mikäli niitä käyttää ohjeistuksen mukaisesti. Jos et ole varma, sopiiko proteiinijauheiden käyttö sinun ruokavalioosi, konsultoi laillistettua ja osaavaa ravitsemusterapeuttia ennen proteiinijauheiden säännöllisen nauttimisen aloittamista. Oikein käytettynä proteiinijauheet helpottavat arkeasi ja tekevät terveellisestä syömisestä helpompaa kuin koskaan aikaisemmin – et tule katumaan päätöstäsi!